Compártalo: 

Jan Margarit i Laura Orgué s’adjudiquen la XIa Olla de Núria


L’Olla de Núria amb la seva onzena edició s’ha convertit en la cursa de referència del panorama actual. La prova agrupa durant un cap de setmana a més de 700 corredors que recorren el matí de diumenge recorren els 21,5km del recorregut que passa, en un 72%, a més de 2.700metres.

La cursa que celebra enguany la XIa edició, és organitzada per la Unió Excursionista de Vic i Vall de Núria. El cap de setmana començava el dissabte al matí amb la 2a edició de l’Olla Vertical.

A les 9.30 del matí prenien la sortida els corredors que s’enfrontaven a 1.580m de desnivell positiu en tant sols 6km. A la línia de sortida, a la central de Daió, es concentraven atletes de molta categoria com la guanyadora de la Xa edició de l’Olla de Núria i atleta de Salomon Laura Orgué, l’atleta de LaSportiva i guanyador de la 1a Olla Vertical, Pere Rullan qui va demostrar que la lesió que el va deixar fora de Zegama dues setmanes enrere, és ja història. Agustí Roc, tampoc es va perdre una nova edició d’una cursa que no deixa a ningú indiferent.

Els primers en arribar al Torreneules Gran van ser Pere Rullan, amb un temps de 1.09, millorant el seu temps en la primera edició. El seguia Joan Freixa amb un temps de 11.13:10, 32 segons per davant del 3r classificat Agustí Roc. En categoria femenina la Laura Orgué amb un temps de 1.21:46, per

La jornada continuava a la tarda amb les conferència de l’Olla de Càpsules, un concentrat de xerrades tècniques que va comptar amb Miquel Ylla, el reconegut cardiòleg que posava de manifest les conseqüències que tenen els excessos esportius sobre el cor.
Sobre la importància del benestar físic i els entrenaments en va parlar Pere Rullán. El seguia Andreu Calvó qui va donar les pinzellades necessaries per interpretar un mapa i orientar-nos en la muntanya.
L’auditori de l’Hotel Vall de Núria estava plè d’espectadors preparats per gaudir del vídeo resum de la 2a Olla Vertical, a qui seguia el briefing de la cursa.

L’Olla de Núria és un cap de setmana en família, i es proposen com a tal activitats pels més petits també, enguany introduïnt el joc Trenca l’Olla, la mateixa tarda de dissabte i de forma simultànea a l’entrega de dorsals. El sopar de Pasta Party, on es reunien atletes, patronicadors, organitzadors i familiars allotjats a Núria va ser la clausura de la jornada. El sopar va estar amanetzat per música tradicional catalana i l’actuació dels txalapartaris vinguts a Núria especialment per la ocasió.

Va ser el sopar un bon moment per homenatjar al convidat d’honor, Ferran Latorre, el soci de la Unió Excursionista de Vic. Els organitzadors agraïts per la seva presencia en aquest cap de setmana tant especial li van fer entrega d’un obsequi on es feia esmena als 14 cims superiors a 8.000 metres. L’alpinista català, emocionat, posava de manifest la increïble tasca de les entitats excursionistes de Catalunya.
El diumenge l’ambient a Núria començava a les 6.40 amb l’arribada del primer cremallera de corredors, preparats per rebre el dorsal.

Els moments previs a la sortida van estar carregats d’emoció i d’il·lusió, combinants amb els nervis i les ganes dels corredors. Els Txalapartaris donaven la benvinguda als corredors dins del parc tancat, i donaven pas al briefing dels directors Pep Bisquert i Jordi Godayol.
Acte seguit els participants i públic van rebre amb una forta cassolada a l’alpinista osonenc, que ha fet un emotiu discurs ressaltant la bellesa de l’entorn, l’espectacularitat de la cursa. Ha fet un incís al moment polític que està vivint el país.

Minuts després donava la sortida a toc d’Olla i sota l’atenta mirada dels nerviosos corradors. Compartien sortida els participants de l’Olla Clàssica i els participants de l’Olla Júnior.
A continuació es disputava l’Olleta amb cinc categories i una increible planter que ha gaudit de la presència de Ferran Latorre, que els ha acompanyat a cada sortida.

El primer junior, l’atleta de LaSportiva, Joan Casas arribava 1.26 minuts després de la sortida.El seguia Marc Vizcaino tres minuts per darrera. Completava el podi Arnau Aranda amb un temps de 1.30:32.
S’ha adjudicat la victòria l’atleta de Salomon Jan Margarit amb un temps de 2.18.13. El seguia el madrileny i atelta de Dynafit Antonio Alcaide amb un temps de 2.23:40. Completava el podi Oriol Cardona amb 2.25.18

En categoria femenina Laura Orgué s’ha adjudicat per segon any consecutiu la victòria de l’Olla de Núria. Orgué ha completat la prova amb un temps de 2.52 i es converteix amb la guanyadora de la reolla amb la seva victòria de l’Olla Vertical i l’Olla.
La segona classificada, Clàudia Sabata arribava a meta 11 minuts més tard. Completava el podi la gironina Tina Bes amb un tmeps de 1.25:05

L’organització va concloure l’excel·lent jornada satisfets amb la gran jornada de skyrunning que s’ha viscut, amb temperatures estiuenques. L’equip de directius declaraven que el fet d’avançar la cursa un mes, en total acord amb Medi Ambient i per respectar la nidificació de la perdiu blanca, els plantejava certs dubtes, entre ells el temps, que finalment ha estat excel·lent.

Highlight Products